Ζελένσκι: Ο Πούτιν χρειάζεται μια νίκη για να «ταΐσει» την προπαγάνδα του

«Η κατάσταση στην ανατολική και νότια χώρα παραμένει όσο πιο σοβαρή θα μπορούσε. Οι δυνάμεις κατοχής δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους για τουλάχιστον κάποια νίκη εξαπολύοντας νέες, μεγάλης κλίμακας επιθέσεις. Κάτι έστω, με το οποίο θα μπορούν να ‘"ταΐσουν" τους προπαγανδιστές τους», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το νυχτερινό του διάγγελμα, όπως μεταδίδει το Sky News.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι οι εταίροι της χώρας του, κατανοούν πλέον τις ανάγκες τις για όπλα, μετά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του Κιέβου για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

«Μπορώ να πω με μεγάλη ικανοποίηση, και με συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι οι εταίροι μας άρχισαν να καταλαβαίνουν καλύτερα τις ανάγκες μας. Να καταλαβαίνουν τι ακριβώς χρειαζόμαστε. Και πότε το χρειαζόμαστε» 

«Όχι σε εβδομάδες, όχι σε έναν μήνα. Άμεσα. Τώρα αμέσως, διότι η Ρωσία αρχίζει να εντείνει τις επιθέσεις της».

Ο Ζελένσκι, μετά τη συνάντησή του χθες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο Κίεβο, είπε πως τα χρονοδιαγράμματα για την άφιξη των όπλων «έγιναν πιο σαφή» και πρόσθεσε ότι η Δύση επιδεικνύει «θερμότερη συμπεριφορά» έναντι του Κιέβου, αξιώνοντας ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφύγει καθυστερήσεις στις παραδόσεις και να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο και στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Στηλίτευσε παράλληλα το Βερολίνο λέγοντας ότι η Γερμανία δεν είναι ακόμα έτοιμη να προχωρήσει σε αυτό το βήμα.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,