Στους 10 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον βομβαρδισμό σε εστιατόριο στην Ουκρανία - Ανάμεσά τους δίδυμες 14 ετών

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν ακόμη θύματα κάτω από τα ερείπια - Τρία παιδιά νεκρά

Στους 10 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε εστιατόριο στην πόλη Κραματόρσκ της Ουκρανίας (ανατολικά) και 61 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, επισημαίνει η  ουκρανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν ακόμη θύματα κάτω από τα ερείπια.

Ουκρανία

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα 17χρονο κορίτσι και 14χρονες δίδυμες. Ένα μωρό οκτώ μηνών τραυματίστηκε επίσης, αν και η αστυνομία λέει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας δήλωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Σωστικά συνεργεία ψάχνουν στα συντρίμμια του κατεστραμμένου κτιρίου» για να εντοπίσουν παγιδευμένους, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander. Αυτοί οι ρωσικής κατασκευής πύραυλοι μικρού βεληνεκούς είναι πιο δύσκολο να αναχαιτιστούν από τα συστήματα αεράμυνας λόγω της ταχύτητας με την οποία χτυπούν.

Ουκρανία

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας ισχυρίζεται ότι έχει συλλάβει έναν Ρώσο πράκτορα ο οποίος, όπως λένε, συμμετείχε στην παροχή πληροφοριών για την τοποθεσία που θα μπορούσαν να στοχεύσουν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως πόσο κόσμο έχει η περιοχή και πού είναι σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αρνείται η Ρωσία ότι χτύπησε το Κραματόρσκ

Η Ρωσία πραγματοποιεί επιδρομές μόνο σε στόχους που συνδέονται με τον στρατό, λέει ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση στο πολυσύχναστο εστιατόριο.

Ο Πεσκόφ δεν έδωσε λεπτομέρειες για να στηρίξει τη δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ