Συγκλονιστικό βίντεο: Ουκρανοί πεζοναύτες καταστρέφουν ρωσικά τανκς εκτοξεύοντας πυραύλους Javelin μετά από ενέδρα

Το βίντεο δείχνει πέντε ρωσικά τανκς να προελαύνουν μέσα από ένα κατεστραμμένο χωριό στην περιοχή του Ντονέτσκ όταν ουκρανοί πεζοναύτες αρχίζουν να εκτοξεύουν πυραύλους Javelin

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει ρωσικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα να καταστρέφονται μετά από ενέδρα που έστησαν ουκρανοί πεζοναύτες, έρχεται στη δημοσιότητα. 

Το βίντεο δείχνει πέντε ρωσικά τανκς να προελαύνουν μέσα από ένα κατεστραμμένο χωριό στην περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπου σπίτια έχουν καταστραφεί εντελώς από τις σφοδρές μάχες. Ωστόσο, στρατιώτες από την 36η Ξεχωριστή Ταξιαρχία Πεζοναυτών παρακολουθούσαν την προέλασή τους από τις αποθήκες τους και την κατάλληλη στιγμή εκτόξευσαν μια σειρά από πυραύλους Javelin καταστρέφοντας το ένα τανκ μετά το άλλο.

Μάλιστα, στο βίντεο φαίνονται τρεις Ρώσοι στρατιώτες να πηδάνε και να απομακρύνονται όπως όπως από το φλεγόμενο τανκ.

Ο πύραυλος Javelin αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οπλοστασίου της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου, καθώς είναι σε θέση να στοχεύει αποτελεσματικά τα ρωσικά άρματα μάχης πετώντας από ύψος και χτυπώντας τον στόχο από ψηλά.

Τανκ

Ο πύραυλος, μέρος μιας σειράς όπλων που στάλθηκαν στην Ουκρανία από δυτικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι κατάλληλος για την καταστροφή τανκς και τεθωρακισμένων.

Πηγή: skai.gr