Ουκρανία: Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες στην πόλη Νόβγκοροντ-Σιβέρσκιι

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως οι δυνάμεις της έπληξαν δύο αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή του Τσερνίχιβ στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε πως η Ρωσία κατέστρεψε ένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στην περιοχή του Χαρκόβου και έναν σταθμό ραντάρ κοντά στην Οδησσό.

Η Ρωσία είπε επίσης ότι κατέρριψε ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κοντά στο Φιδονήσι, ένα απομακρυσμένο νησί που κατέλαβε η Ρωσία την πρώτη ημέρα τις εισβολής.

Στο μεταξύ, ρωσικό αεροπορικό πλήγμα στην πόλη Νόβγκοροντ-Σιβέρσκιι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 12 στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή» στο Νόβγκοροντ-Σιβέρσκιι, δήλωσε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης, δίνοντας έναν πρώτο απολογισμό.

«Σήμερα περίπου στις 00:10 με 00:23, ο εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή, πιθανόν από ένα (καταδιωκτικό) Su-30SM», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι ουκρανικές δυνάμεις.

«(Οι Ρώσοι) έπληξαν κρίσιμες υποδομές, μεταξύ των οποίων σχολεία. Άλλα διοικητικά κτίρια και κατοικίες υπέστησαν επίσης ζημιές», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης της περιοχής του Τσερνίχιβ Βιτσισλάβ Τσάους.

Συνόδευσε το μήνυμά του με πολλές φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται πλήρως κατεστραμμένα κτίρια, απανθρακωμένα αυτοκίνητα και ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται από τα συντρίμμια.

Το Νόβγκοροντ-Σιβέρσκιι, που είχε 15.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται περίπου 50 χλμ. από τα σύνορα με τη Ρωσία, σε μια περιοχή που είχε σχετικά παραμείνει αλώβητη μετά τη ρωσική αποχώρηση από την περιοχή στα τέλη Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ