Κλείσιμο

Ουκρανία: Το Μπαχμούτ «παραμένει το επίκεντρο των εχθροπραξιών» - Ρωσικοί βομβαρδισμοί και στη Χερσώνα

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να κερδίσουν ορισμένα εδάφη

Οι μάχες γύρω από το Μπαχμούτ «παραμένουν το επίκεντρο των εχθροπραξιών», δήλωσε την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας. 

Μιλώντας στο Telegram, η Χάνα Μάλιαρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να κερδίσουν ορισμένα εδάφη που κυμαίνονται από 200 μέτρα σε ορισμένες περιοχές έως 1.100 μέτρα σε άλλες.

Η Μάλιαρ σημείωσε επίσης ότι οι στρατιώτες της Wagner είχαν αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό, σημειώνοντας ότι «παραμένουν σε ορισμένα σημεία στο πίσω μέρος» και η μεγάλη πλειοψηφία των μαχών διεξάγεται τώρα από τακτικές μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφερόμενων μονάδων.

Ένας νεκρός από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνας

Την ίδια στιγμή, ένας άμαχος έπεσε νεκρός και ένας ακόμα τραυματίστηκε όταν ρωσικά πλήγματα έπληξαν χθες Τρίτη κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, καθώς η νότια περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμύρες μετά την έκρηξη στο φράγμα.

«Οι Ρώσοι κατακτητές πυροβόλησαν 70 φορές κατά κατοικήσιμων περιοχών στην περιοχή Χερσώνα», ανέφερε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της περιοχής. «Έριξαν 353 βλήματα από πυροβολικό, όλμους, MLRS, τανκς, drones και αεροσκάφη».

Η πόλη της πρώτης γραμμής, η Χερσώνα βομβαρδίστηκε εννέα φορές, πρόσθεσε η διοίκηση.
 

Πηγή: skai.gr