Κλείσιμο

Ουκρανία: Το επίκεντρο του πολέμου μετατοπίζεται προς τη Μαριούπολη, λεει η υπ. Άμυνας

Η Hanna Maliar, αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, είπε ότι οι πιο ενεργές μάχες δεν διεξάγονται πλέον γύρω από το Μπαχμούτ στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, αλλά στο νότο

Προς την Μαριούπολη μεταφέρεται το επίκεντρο των μαχών στην Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις απωθούν αργά προς τα πίσω τις ρωσικές δυνάμεις, με τα βρετανικά τανκς Challenger να είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στη μάχη, δήλωσε ένας υπουργός στο Κίεβο.

Η Hanna Maliar, αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, είπε ότι οι πιο ενεργές μάχες δεν διεξάγονται πλέον γύρω από το Μπαχμούτ στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, αλλά στο νότο και συγκεκριμένα προς την κατεύθυνση των δύο παράκτιων πόλεων, Μπερντιάνσκ και Μαριούπολη.

«Αν την πρώτη εβδομάδα το επίκεντρο ήταν το ανατολικό, τώρα βλέπουμε ότι οι μάχες κινούνται προς τα νότια και τώρα βλέπουμε ότι οι πιο ενεργές περιοχές είναι το Μπερντιάνσκ και η Μαριούπολη», είπε ο Μάλιαρ.

«Ο εχθρός έχει στρέψει όλες τις δυνάμεις στα ανατολικά για να σταματήσει την επίθεσή μας. Και μαζεύουν δυνάμεις εκεί για να μας σταματήσουν. Στο νότο δεν έχουν μεγάλη επιτυχία» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr