Ουκρανία: «Κάθε ώρα στο Μπαχμούτ είναι σαν κόλαση», λέει ουκρανός διοικητής - Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες

Παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν διασχίσει τον ποταμό Μπαχμούτκα και το κέντρο της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Δύσκολες παραμένουν οι ώρες στην πόλη Μπαχμούτ καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί είναι συνεχείς, ωστόσο η πρώτη γραμμή άμυνας έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες από τα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής διοικητής της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ναζαρένκο του τάγματος Svoboda, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν διασχίσει τον ποταμό Μπαχμούτκα και έτσι το κέντρο της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

«Κάθε ώρα στο Μπαχμούτ είναι σαν κόλαση. Ο εχθρός είχε επιτυχίες στα βόρεια, βορειοδυτικά του Μπαχμούτ πριν από μια εβδομάδα. Οι Ουκρανοί στρατιώτες αντεπιτίθενται. Τις τελευταίες ημέρες, η πρώτη γραμμή έχει σταθεροποιηθεί χάρη στη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειές μας», δήλωσε ο Ναζαρένκο στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Kyiv24.  

Κοντά στο χωριό Ivanivske, νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ, «ο κεντρικός δρόμος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων. Το κάνουν αυτό με τεράστιες προσπάθειες», είπε.

Οι ρωσικές δυνάμεις στερούνται πυρομαχικών και καταφεύγουν σε «χαοτικούς βομβαρδισμούς» και επιχειρούν να βομβαρδίσουν γραμμές ανεφοδιασμού. Τα στρατεύματα της Μόσχας, ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν περισσότερα πυρομαχικά από τους Ουκρανούς, πρόσθεσε.

«Οι περισσότερες μάχες στο Μπαχμούτ πραγματοποιούνται στα περίχωρα, με την πόλη να ελέγχεται από ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις: τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τη Συνοριακή Φρουρά και την Εθνική Φρουρά», σύμφωνα με τον Serhiy Cherevatyi, εκπρόσωπο της ανατολικής ομάδας των ενόπλων δυνάμεων.

Η πόλη Μπαχμούτ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό σημείο για τους Ρώσους. Από το περασμένο καλοκαίρι η πόλη βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις γραμμές του μετώπου, επομένως η κατάληψή της θα αντιπροσώπευε μια μακρά περιζήτητη επιτυχία για τις δυνάμεις της Μόσχας -- και θα φέρει κάποια περιορισμένη στρατηγική αξία.

Πηγή: skai.gr