Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε τον «Δήμιο» του Ντονμπάς, περιβόητο μισθοφόρο της ομάδας Βάγκνερ - Φωτό

Ο Βλαντίμιρ Αντόνοφ, 44 ετών, ο οποίος ανήκε στην ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ, σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κοντά στο Χάρκοβο

Ένας Ρώσος μισθοφόρος, περιβόητος για την αγριότητά του, καθώς συμμετείχε στη σφαγή αιχμαλώτων πολέμου και αμάχων στο Ντονμπάς, σκοτώθηκε πολεμώντας στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Αντόνοφ, 44 ετών, ο οποίος ανήκε στην σκιώδη ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ, σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κοντά στο Χάρκοβο κατά τη διάρκεια αναγνωριστικών αποστολών στις 5 Ιουνίου, αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η Daily Mail.

Ουκρανία

Ο Αντόνοφ είχε υπηρετήσει στον τακτικό ρωσικό στρατό για αρκετά χρόνια προτού επανενταχθεί στον στρατό ως μισθοφόρος, αφού απέτυχε να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως δάσκαλος. Πολέμησε στην πρώτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014, και στη συνέχεια στη Λιβύη και τη Συρία. 

Ο Αντόνοφ ήταν γνωστός στους Ρώσους ως «Vakha» ή «ο εθελοντής από τη Μπουριατίγια» από την περιοχή από την οποία καταγόταν, αλλά οι Ουκρανοί τον αποκαλούσαν «ο Δήμιος» καθώς συμμετείχε σε σφαγές κατά την πρώτη εισβολή της Ρωσίας στη χώρα το 2014. Κατηγορείται ειδικότερα ότι συμμετείχε στη σφαγή αιχμαλώτων πολέμου στο Λογκβίνοβο, στην περιφέρεια του Ντονμπάς, το 2014.

Ουκρανία


Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της περιοχής από την οποία καταγόταν, ο οποίος μίλησε στη ρωσική εφημερίδα Moskovskij Komsomolets.

Ο Αντόνοφ σκοτώθηκε κατά τη νέα αντεπίθεση που εξαπέλυαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Χαρκόβου, απωθώντας τις ρωσικές δυνάμεις προς τα σύνορά τους. 

Αντόνοφ

Στα τέλη Μαρτίου, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι έστειλαν 1.000 μισθοφόρους στο Ντονμπάς.

Μισθοφόρος

Πηγή: skai.gr