Κλείσιμο

Πεινασμένοι Ρώσοι στρατιώτες έφαγαν άγρια ζώα από ζωολογικό κήπο

Οι Ρώσοι λιμοκτονούσαν τόσο που σκότωσαν και έφαγαν δυο καμήλες, ένα καγκουρό, έναν βίσονα, γουρούνια, πουλιά και λύκους. 

Σοκ έπαθαν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου του Γιαμπίλ στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας, όταν αντίκρισαν τεμαχισμένα ζώα καθώς και κόκκαλα. 

Σημειώνεται ότι το χωριό του Γιαμπίλ απελευθερώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ δέκα ημέρες αργότερα οι Ουκρανοί εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο όταν μπήκαν στο χώρο είδαν με τα μάτια τους τις φρικτές εικόνες.

Η Daily Mail δημοσιεύει ρεπορτάζ με μαρτυρίες των εργαζομένων στο ζωολογικό κήπο. «Έφαγαν τα ζώα μας! Ήταν τόσο πεινασμένοι που δεν λογάριασαν τίποτα», είπε με δάκρυα στα μάτια ένας από τους υπαλλήλους.

Οι Ρώσοι λιμοκτονούσαν τόσο που σκότωσαν και έφαγαν δυο καμήλες, ένα καγκουρό, έναν βίσονα, γουρουνάκια, πουλιά και λύκους. 

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο συγκέντρωσαν όσα ζώα είχαν μείνει ζωντανά και τα έστειλα στην πόλη του Ντίνπρο προκειμένου να τα περιθάλψουν ειδικοί κτηνίατροι.

Πριν τις 24 Φεβρουαρίου που έγινε η ρωσική εισβολή ο ζωολογικός κήπος αποτελούσε καταφύγιο για πολλά ζώα όπως αρκούδες, καμήλες, αντιλόπες κ.α. Εθελοντές συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να δοθούν στις αρμόδιες αρχές και να απαγγελθούν καταγγελίες για τις απάνθρωπες αυτές πράξεις.

Πηγή: skai.gr