Ουκρανία: Ακόμα δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το Κραματόρσκ - Δύο άμαχοι νεκροί στη Χερσώνα

Οι δύο πύραυλοι έπεσαν κοντά στην επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατοικημένη γειτονιά που χτυπήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί άμαχοι

Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Κραματόρσκ στην Ουκρανία καθώς δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν και πάλι σήμερα την πόλη στην ανατολική Ουκρανία, μία ημέρα μόλις μετά την επίθεση που άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 20 τραυματίες.

Οι δύο πύραυλοι έπεσαν κοντά στην επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κατοικημένη γειτονιά που χτυπήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι σύμφωνα με τον Πάβλο Κυριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. 

Ουκρανία

Τα τελευταία χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Πάβλο Κυριλένκο, αλλά δεν είναι σαφές πόσα.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Κυριλένκο έγραψε: «Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν δύο ακόμη βλήματα, πάλι στο κέντρο της πόλης, σε κτίρια κατοικιών».

Ο δήμαρχος της πόλης, Oleksandr Honcharenko, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν βομβαρδισμοί και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.

Ουκρανία

Σύμφωνα με τον υπουργικό σύμβουλο εσωτερικών υποθέσεων της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko η ρωσική πυραυλική επίθεση της Τετάρτης κατέστρεψε μια πολυκατοικία και προκάλεσε ζημιές σε πολλές άλλες.

Δύο άμαχοι νεκροί στην Χερσώνα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς και στη νότια περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Κάτοικοι στην πόλη Χερσώνα «ξύπνησαν από εκρήξεις», δημοσίευσε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Χερσώνας στο Telegram. «Παρά τον κίνδυνο αλλεπάλληλων επιθέσεων, οι ντόπιοι μπήκαν σε ένα κατεστραμμένο σπίτι  όπου διέμενε ένας 25χρονος. Το σώμα του νεαρού κάτοικου της Χερσώνας βρισκόταν στο έδαφος. Οι γιατροί που έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν – ένα θραύσμα ρωσικής οβίδας τον είχε τραματιστεί θανάσιμα.

Επίσης, μια 44χρονη γυναίκα σκοτώθηκε όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια κατοικημένη περιοχή στο χωριό Κομισάνι στην περιοχή της Χεσώνας.

Πηγή: skai.gr