Κλείσιμο

Ουκρανία: Ρωσική εκπομπή ανέφερε ότι «χιλιάδες μειονοτικοί Ρώσοι βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν άγρια» 

Νέο ρωσικό πρόσχημα για πόλεμο; Η ρωσική κρατική τηλεόραση φαίνεται πως ξεκίνησε νέο «κύμα» προπαγάνδας, υποστηρίζοντας σε τηλεοπτικοί εκπομπή ότι Ουκρανοί εθνικιστές έχουν σφαγιάσει ή απειλούν να σφαγιάσουν μειονοτικούς Ρώσους στα ανατολικά της χώρας, κάτι που παρατηρητές φοβούνται ότι μπορεί να είναι το «τελευταίο βήμα» της Μόσχας ώστε να δικαιολογήσει μια εισβολή σε ουκρανικό έδαφος. 

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, ένας Ρώσος δημοσιογράφος γνωστός και ως «φερέφωνο του Πούτιν», χρησιμοποίησε την κυριακάτικη ειδησεογραφική του εκπομπή για να διακινήσει αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία «βασάνισε και σκότωσε άγρια» χιλιάδες αμάχους στην περιοχή του Ντονμπάς. 

Σε ένα τηλεοπτικό ένθετο με τίτλο «ετοιμάζονται να σκοτώσουν», παρουσίασε επίσης μια συνέντευξη με έναν αυτονομιστή μαχητή στην περιοχή, που προειδοποιεί ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές απείλησαν «να σας σκοτώσουν και να σας σφάξουν όλους και να κρεμάσουν τα παιδιά σας στα καλώδια». 

Η τακτική αντικατοπτρίζει τη ρωσική προπαγάνδα που διαδόθηκε πριν από την τελευταία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (Κριμαία), το 2014, η οποία χρησιμοποιήθηκε από το Κρεμλίνο για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική δράση του σαν «προστασία» των Ρώσων που ζουν στη χώρα. Σήμερα πιστεύεται ότι υπάρχουν 148.000 Ρώσοι στρατιώτες συγκεντρωμένοι ουκρανικά στα σύνορα - με την υποστήριξη χιλιάδων αρμάτων μάχης και πυροβολικού - με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο να προειδοποιούν για πόλεμο, και την Ουάσινγκτον να κάνει λόγο για ρωσική επίθεση ακόμα και έως την Τετάρτη. 


 

Πηγή: dailymail.co.uk