Κλείσιμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 τραυματίες σε ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στη Λβιβ

Ο δήμαρχος της Λβιβ, ο Αντρίι Σαντόβι, έκανε λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, και προειδοποίησε πως ο αριθμός των θυμάτων «αυξάνεται»

«Επίθεση με πυραύλους» είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, καθώς προκάλεσε ζημιές σε «πολυκατοικία» και «υποδομή καίριας σημασίας» στη Λβιβ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Μέχρι στιγμής «γνωρίζουμε πως υπάρχουν τέσσερις τραυματίες μετά την πυραυλική επίθεση». Εξ αυτών, «ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και διακομίστηκε με ασθενοφόρο» σε νοσοκομείο, ανέφερε ο δήμαρχος της Λβιβ, ο Αντρίι Σαντόβι, μέσω Telegram.

Νωρίτερα, ο αιρετός έκανε λόγο για «σειρά εκρήξεων» στην πόλη.

«Όλα επανήλθαν σε τάξη (...) Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε.

Υποδομή «καίριας σημασίας» εξάλλου «υπέστη ζημιές», σύμφωνα με «τις πρώτες πληροφορίες», ανέφερε επίσης μέσω Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, ο Μαξίμ Κοζίνσκι, που είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι «εχθρικοί πύραυλοι» κρουζ κατευθύνοντας προς το δυτικό τμήμα της χώρας.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν στην πλατφόρμα Telegram, που το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα, εικονίζουν σπασμένα παράθυρα σε κτίριο που περιγράφεται ως κοιτώνας.

Οι ανακοινώσεις από τους αξιωματούχους ακολούθησαν συναγερμούς σε μεγάλο μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας και πληροφορίες για ρωσικούς πυραύλους κρουζ στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα μέτωπα, η Λβιβ και η περιφέρειά της έχουν υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Τη νύχτα της 19ης προς 20ή Ιουνίου, επλήγη υποδομή «καίριας σημασίας» στη Λβιβ από ρωσικά UAVs, είχε αναφέρει ο κ. Κοζίτσκι.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο σε ρωσική επιδρομή η οποία έπληξε κατοικημένη περιοχή στη Βελίκα Βιλτσανίτσα, στην περιφέρεια της Λβιβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ