Ουκρανία: Οι μισθοφόροι της Wagner αποχωρούν από το Μπαχμούτ, λέει ο Πριγκόζιν

«Αποσύρουμε μονάδες από το Μπαχμούτ σήμερα», είπε ο κ. Πριγκόζιν σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram από την κατεστραμμένη πόλη

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορική οργάνωσης Wagner ανακοίνωσε ότι έχουν αρχίσει ήδη οι στρατιώτες του να αποσύρονται από την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ, όπως δήλωσε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να επιστρέψουν εάν ο ρωσικός τακτικός στρατός αποδειχτεί ανίκανος να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Αποσύρουμε μονάδες από το Μπαχμούτ σήμερα», είπε ο κ. Πριγκόζιν σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram από την κατεστραμμένη πόλη.

Ο Πριγκόζιν - ο οποίος ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης το Σάββατο - φαίνεται να λέει στους άντρες του να αφήσουν πυρομαχικά για τον ρωσικό στρατό. Προσθέτει ότι ορισμένα μαχητικά της Wagner θα μείνουν πίσω για να βοηθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα.

«Τη στιγμή που ο στρατός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, θα σηκωθεί», λέει, προτού προειδοποιήσει δύο μαχητές να μην «εκφοβίσουν τον στρατό».

Το αφεντικό του Wagner έχει επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρο κορυφαίους Ρώσους στρατιωτικούς, επικρίνοντάς τους δημόσια ότι δεν υποστηρίζουν τα στρατεύματά του. Τον περασμένο μήνα, απείλησε ακόμη και να αποσύρει τα στρατεύματά του από την πόλη εάν δεν τους παρασχεθούν τα απαραίτητα πυρομαχικά.

Προς το παρόν πάντως η Ουκρανία δεν έχει παραδεχτεί ότι το Μπαχμούτ έπεσε. Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να ελέγχουν μέρος της περιοχής Λιτάκ στα νοτιοδυτικά της πόλης.

Πηγή: skai.gr