Ουκρανοί στρατιώτες πραγματοποιούν γυμνάσια με τη χρήση αμερικανικών πυραύλων

Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονταν σε γυμνάσια στη στρατιωτική βάση Γιαβόριβ στη δυτική Ουκρανία, χρησιμοποιώντας αντιαρματικούς πυραύλους, εκτοξευτήρες και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, που παρέδωσαν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων πακέτου ασφαλείας.

Στρατιώτες, εκ των οποίων ορισμένοι φορούσαν λευκές στολές παραλλαγής, εκτόξευαν πυραύλους ή παρατηρούσαν, την ώρα που στρατιωτικά οχήματα διέσχιζαν το χιονισμένο τοπίο.

Η Ουκρανία παρέλαβε φορτία αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, καθώς προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης, αφότου η Ρωσία συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες. Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει μία εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

«Αυτά τα όπλα θα βοηθήσουν να σταματήσουμε τα στρατιωτικά οχήματα, να τα καταστρέψουμε. Και σε αστικό περιβάλλον θα μας επιτρέψουν να καταστρέψουμε κτίρια, όπου κρύβεται ο εχθρός», δήλωσε ο Αντρέι Μπέστγιουκ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου του Ουκρανικού Στρατού.

«Εάν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο», είπε ένας στρατιώτης, το πρόσωπο του οποίου ήταν καλυμμένο και δεν αποκάλυψε το όνομά του.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρέζνικοφ δήλωσε σήμερα ότι το επόμενο αεροπλάνο με αμερικανικά όπλα αναμένεται να φθάσει σύντομα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ