Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σιδηροδρομική γραμμή - Μπλοκαρίστηκαν τρένα με Ουκρανούς πρόσφυγες

Τα τρένα που απομακρύνουν κατοίκους από την ανατολική Ουκρανία μπλοκαρίστηκαν σήμερα καθώς βομβαρδίστηκε η μοναδική σιδηροδρομική γραμμή που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, ανακοίνωσε ο διευθυντής των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων (Ukrzaliznytsia), Ολεξάντρ Καμίσιν.

«Ο εχθρός έκανε αεροπορικές επιδρομές στην ανισόπεδη διάβαση δίπλα στον σταθμό του Μπαρβένκοβο, στη γραμμή του Ντονέτσκ. Είναι η μοναδική διέξοδος, με το τρένο, από πόλεις όπως το Σλοβιάνσκ, το Κραματόρσκ και το Λιμάν, που ελέγχεται από την Ουκρανία», έγραψε στο Telegram.

Η γραμμή αυτή είναι σήμερα μια «γραμμή επιβίωσης για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Καμίσιν, τρία τρένα έχουν μπλοκαριστεί στο Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

«Αναμένουμε να τερματιστούν τα πυρά για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Μέχρι να γίνει αυτό, οι επιβάτες των τρένων μεταφέρθηκαν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς» εξήγησε ο Καμίσιν.

Οι ουκρανικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των ανατολικών επαρχιών τις οποίες ελέγχουν να φύγουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς φοβούνται ότι επίκειται μια μεγάλη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουχάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι προειδοποίησε σήμερα ότι αυτή είναι «η τελευταία ευκαιρία» επειδή οι Ρώσοι «ετοιμάζονται να μπλοκάρουν κάθε πιθανή οδό διαφυγής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ