Ουκρανία: Οι αρχές του Ντονέτσκ υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν έναν «Ουκρανό πράκτορα»

Οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν απόψε ότι συνέλαβαν έναν «Ουκρανό πράκτορα» που εμπλέκεται στην ανατίναξη ενός αυτοκινήτου που ανήκει στον αυτονομιστή ηγέτη Ντένις Σίνενκοφ, τον επικεφαλής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, μετέδωσε το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο το τηλεοπτικό κανάλι Channel One.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Άντον Μάτσανιουκ και φέρεται να ομολόγησε ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις οχημάτων που ανήκουν στους κορυφαίους αξιωματούχους της περιοχής αυτής και τα ταξίδια τους στη Ρωσία. Ο Μάτσανιουκ είπε επίσης ότι το Κίεβο παρέδωσε όπλα και εκρηκτικά στο Ντονμπάς με οχήματα τα οποία δεν θα περνούσαν από εξονυχιστικό έλεγχο στα σύνορα.

Ο κρατούμενος φέρεται ότι είχε υπηρετήσει στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ και έτσι γνώριζε τη δουλειά της. Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με το κανάλι, οργάνωσε έναν «πυρήνα εν υπνώσει», στρατολογώντας άτομα για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις και σαμποτάζ «όταν χρειαστεί». Το Κίεβο σχεδίαζε να πλήξει το Ντονέτσκ με όλη τη στρατιωτική ισχύ του, εξαπολύοντας μαζικούς βομβαρδισμούς εναντίον κρίσιμων υποδομών, όπως σε γέφυρες, σιδηροδρομικές γραμμές, κυβερνητικά γραφεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ