Ο κορυφαίος Καναδός σκοπευτής Wali διαψεύδει τις φήμες ότι σκοτώθηκε στην Ουκρανία

«Είμαι ζωντανός» δήλωσε σήμερα ο θρυλικός Καναδός ελεύθερος σκοπευτής Wali, για τον οποίο είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι  σκοτώθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φήμες ότι ο πρώην ελεύθερος σκοπευτής των Καναδικών Δυνάμεων, γνωστός ως Wali, σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Κίεβο.

Σε ανάρτηση του στο Facebook και μια επακόλουθη συνέντευξη, ο Wali επιβεβαίωσε ότι είναι ζωντανός και συνεχίζει τον αγώνα κατά των Ρώσων.

«Οι φήμες ότι πέθανα στον αγώνα ήταν εντελώς γελοίες. Η αλήθεια είναι ότι πήραμε το έδαφος του εχθρού εκτός από το ότι του προκαλέσαμε απώλειες. Δυστυχώς χάσαμε και συντρόφους νεκρούς και τραυματίες», δήλωσε ο Wali.

«Οι Ρώσοι φοβούνται τις μάχες σε στενό κλοιό . Προτιμούν να βομβαρδίζουν, ξανά και ξανά, καταστρέφοντας σπίτια, σαν απογοητευμένοι κακοποιοί».

Μιλώντας στο Καναδά Global News αυτή την εβδομάδα, ο Wali δήλωσε ότι είναι «ξεκούραστος» ενώ εξήγησε πως ήταν το τελευταίο άτομο που έμαθε τα νέα ότι ήταν νεκρός.

Ο Wali, ο οποίος υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ τη δεκαετία του 2010, είπε ότι πολέμησε στο πλευρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κιέβου και αποκάλυψε ότι παραλίγο να ανατιναχτεί όταν συμμετείχε σε μάχη με Ρώσους στρατιώτες που πυροβόλησαν στο δωμάτιο δίπλα του. - περίπου τρία μέτρα μακριά - με οβίδες.

Αποκάλυψε επίσης ότι ένας από τους συναδέλφους του πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες περιπολίες στις οποίες συμμετείχε στην Ουκρανία, αλλά επέζησε.

Πηγή: skai.gr