Ντράγκι από G7: Να επιτευχθεί άμεσα κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία- Να προχωρήσουμε σε 6ο πακέτο κυρώσεων

Ντράγκι από G7: Να επιτευχθεί άμεσα κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία- Να προχωρήσουμε σε 6ο πακέτο κυρώσεων

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πήρε μέρος, σήμερα, στη συνεδρίαση των ηγετών της G7 μέσω τηλεδιάσκεψης. «Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και να προχωρήσουμε με το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Παράλληλα, πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί το γρηγορότερο δυνατό κατάπαυση του πυρός, και για να δοθεί νέα ώθηση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε, δε, ότι «η G7 πρέπει να συνεχίσει να βοηθά τις φτωχές χώρες, οι οποίες κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν επισιτιστική κρίση». «Η προσπάθειά μας και η ενότητά μας είναι βασικής σημασίας», ολοκλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Όπως τονίζει η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, «μαζί με τους εταίρους, ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε και πάλι στην σημασία του στενού συντονισμού για την στήριξη της Ουκρανίας και για την επιδίωξη της ειρήνης, προάγοντας άμεση κατάπαυση του πυρός και αξιόπιστες διαπραγματεύσεις».

Συνάντηση με τον Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον την Τρίτη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 10 και 11 Μαΐου. Την Τρίτη πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Όπως υπογραμμίζει η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης «η συνάντηση θα αποτελέσει ευκαιρία για να υπογραμμιστεί, και πάλι, η ιστορική φιλία και η ισχυρή εταιρική σχέση των δυο χωρών».

Η πιο πρόσφατη συνάντηση των δυο ηγετών είχε πραγματοποιηθεί στο G20 της Ρώμης, τον περασμένο Οκτώβριο. Στην ατζέντα της μεθαυριανής συνάντησης θα περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, η διατλαντική συνεργασία και τα μέτρα για την παροχή στήριξης στην Ουκρανία, από μέρους των Συμμάχων. Παράλληλα, αναμένεται να γίνει αναφορά στις προετοιμασίες των συνόδων του ΝΑΤΟ και του G7, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, στην ενεργειακή, επισιτιστική και ψηφιακή ασφάλεια, όπως και στην κλιματική αλλαγή.

Στις 11 του μηνός ο Μάριο Ντράγκι θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνομιλίες με μέλη του και με την πρόεδρο της αμερικανικής βουλής, Νάνσι Πελόζι, η οποία είναι ιταλικής καταγωγής. Το απόγευμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην ιταλική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Το βράδυ της Τετάρτης, τέλος, στο Ατλαντικό Συμβούλιο θα απονεμηθεί στον Ιταλό πρωθυπουργό το βραβείο Distinguished Leadership Award 2022, από την Αμερικανίδα υπουργό οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ