Ουκρανία: Νεκροί 400 Ρώσοι στρατιώτες από πυραυλική επίθεση σε στρατώνα - Έπαινοι από τον Ζελένσκι

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 63 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Μακιγίβκα από επίθεση ουκρανικού πυραύλου

Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σύμφωνα με την στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια επίθεσης την Πρωτοχρονιά στην πόλη Μακιγίβκα. Πρόκειται για ένα από τα πιο θανατηφόρα χτυπήματα καθώς τουλάχιστον 400 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν  σε μια πόλη που ελέγχεται από Ρώσους στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 63 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Μακιγίβκα από επίθεση ουκρανικού πυραύλου.

Ο Daniil Bezsonov, ανώτερος αξιωματούχος της Μόσχας στην ρωσικά κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ, είπε ότι ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε μια επαγγελματική σχολή στην πόλη Μακιγίβκα που φιλοξενούσε στρατιώτες δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς.

«Ένα τεράστιο πλήγμα δέχτηκε η επαγγελματική σχολή από την αμερικανική MLRS Himars», έγραψε ο Bezsonov στο Telegram, αναφερόμενος στους πυραύλους που παρέχονται από τις ΗΠΑ. «Υπήρχαν νεκροί και τραυματίες, ο ακριβής αριθμός είναι ακόμη άγνωστος», πρόσθεσε.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα ερείπια του κτιρίου που χρησιμοποιούσε ο ρωσικός στρατός ως στρατώνες.

Έπαινοι από τον Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επαίνεσε από την πλευρά του τους Ουκρανούς για την ευγνωμοσύνη τους προς τα στρατεύματα και τόνισε ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας θα αποδειχθούν άχρηστες.

«Drones, πύραυλοι, και ό,τι άλλο δε θα τους βοηθήσουν», είπε για τους Ρώσους. «Επειδή είμαστε ενωμένοι. Τους ενώνει μόνο ο φόβος».

Τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να καταρρίψουν τα εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και να προειδοποιήσουν τις κοινότητες για τον επικείμενο κίνδυνο, ανέφερε το Reuters.

Η Ρωσία, η οποία έχει καταλάβει και ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, έχει στραφεί σε μαζικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων από τότε που υπέστη ταπεινωτικές ήττες στο πεδίο της μάχης το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Πηγή: skai.gr