Κλείσιμο

Ουκρανία: Μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 25% ζητά από τους πολίτες ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ζήτησε εκ νέου σήμερα να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος οι πολίτες σε όλη τη χώρα από τις 17:00 έως τις 22:00, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας

Έκκληση να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 25% για να αποφευχθούν τυχόν διακοπές, ζήτησε από τους Ουκρανούς πολίτες ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντένις Σμιχάλ.

Αφού τους ευχαρίστησε που χθες και προχθές ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του και μείωσαν την κατανάλωση, ζήτησε εκ νέου σήμερα να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος από τις 17:00 έως τις 22:00 σε όλη την Ουκρανία προκειμένου να σταθεροποιηθεί το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο είχε καταστραφεί από τις επιθέσεις των ρωσικών πυραύλων.

«Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους Ουκρανούς που μείωσαν εσκεμμένα την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας χθες και προχθές. Η συνολική εξοικονόμηση ήταν 10%. Ευχαριστούμε επίσης τους αρχηγούς των περιφερειών, τους αρχηγούς κοινοτήτων, που υιοθέτησαν υπεύθυνη στάση και μείωσαν την κατανάλωση ρεύματος στις κοινότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο και τον άνθρακα με φειδώ κατά την θέρμανση. 

Η ελάχιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου φέτος τον χειμώνα θα είναι 16 βαθμοί Κελσίου, ενώ η μέση θερμοκρασία θα είναι 18 βαθμοί. Αυτό αποτελεί αναγκαιότητα και αυτή είναι η συμβολή μας στη νίκη. Εξαρτάται από τον καθένα μας πώς θα περάσουμε φέτος τον χειμώνα».

Πηγή: skai.gr