Κλείσιμο

Ουκρανία-κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Ουκρανία-κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Η Ουκρανία κατέγραψε 421 θανάτους από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, έναν αριθμό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ.

Χθες Τετάρτη οι αρχές είχαν ανακοινώσει 407 θανάτους σε ένα 24ωρο από την COVID-19 και ο Στεπάνοφ ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι ο αριθμός των μολύνσεων είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε σήμερα ότι 17.569 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε και ένας αριθμός ρεκόρ 5.160 νέων νοσηλειών. Χθες οι αρχές είχαν ανακοινώσει 11.226 νέα κρούσματα του κορονοϊού, πολύ λιγότερα από το ρεκόρ των 18.132 νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί σε ένα 24ωρο την περασμένη εβδομάδα.

Στην πρωτεύουσα Κίεβο, η οποία εξακολουθεί να έχει τα περισσότερα νέα κρούσματα, θα επιβληθεί αυστηρό λοκντάουν από τις 5 Απριλίου, κατά το οποίο θα τεθούν σε ισχύ περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, θα κλείσουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Στο Κίεβο έχουν ήδη απαγορευτεί οι δημόσιες εκδηλώσεις, έχουν κλείσει τα καφέ και τα εστιατόρια σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ένα νέο κύμα του κορονοϊού.

Αυστηρό λοκντάουν έχει επιβληθεί επίσης σε πολλές άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 1.691.737 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 33.246 θάνατοι από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ