Ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο: «Τρέξτε στα καταφύγια!»

Στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

«Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σφοδρές συγκρούσεις ήταν σε εξέλιξη περιμετρικά του Κιέβου.

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε εχθές το βράδυ, ότι ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρισκόταν σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Εν τω μεταξύ, το Κίεβο παραμένει περικυκλωμένο είναι το Κίεβο από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα πλήγματα ακόμα και σε περιοχές της χώρας που δεν είχαν έως τώρα μπει στο στόχαστρο της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου καταγράφηκαν πλήγματα στην αεροπορική βάση στο Βασιλικίβ, στο Ιρπίν, στη Μπούκα, το Χοστομέλ. Οι ρωσικές επιδρομές επεκτάθηκαν επίσης προς τα βόρεια στο Μοσχούν, ενώ επιχειρείται και διείσδυση στο Μπρόβαρι.

Η θηριώδης στρατιωτική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων που βρισκόταν στα 25 χλμ έχει αρχίσει να διαχέεται μέσα στα δάση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο περικύκλωσης του Κιέβου.

Επτά νεκροί στα περίχωρα του Κιέβου – Χτυπήθηκε κονβόι αμάχων

Ρωσικό πλήγμα σε κονβόι αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα ανήλικο παιδί, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην ουκρανικής πρωτεύουσας, Μίλτος Σακελλάρης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κονβόι δέχθηκε πυρά ενώ προσπαθούσε να βγει από τα περίχωρα του Κιέβου και να μεταβεί σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άμαχοι απομακρύνονταν από το χωριό Περεμόχα στην περιφέρεια του Κιέβου.

"Μετά την επίθεση, οι κατακτητές ανάγκασαν όσους είχαν απομείνει από το κομβόι να γυρίσουν πίσω στο χωριό Περεμόχα και δεν τους αφήνουν να φύγουν από εκεί", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ