Κλείσιμο

Ουκρανία: Η ανατριχιαστική περιγραφή της Άννας: Στρατιώτες με βίασαν, σκότωσαν τον άνδρα μου

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που ερευνά η ουκρανική εισαγγελία για βιασμούς και ακρότητες από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η συνέντευξη, ωστόσο, της Άννας στο BBC, αποκαλύπτει το πιο βάναυσο και απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου, της «ειδικής επιχείρησης» όπως την αποκαλούν ο Πούτιν και οι συνεργάτες του.

Η Άννα, από ένα χωριό 45 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, μίλησε σε δημοσιογράφους στο BBC, δηλώνοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες τη βίασαν και σκότωσαν τον άντρα της. 

«Μπήκε ένας στρατιώτης στο σπίτι μου. Με την απειλή όπλου, με απομόνωσε και μου είπε να βγάλω τα ρούχα μου. «Βγάλε τα ρούχα σου, ή θα σε σκοτώσω», μου είπε. Μου είπε ότι αν δεν κάνω ότι μου πει, θα με σκοτώσει. Τότε άρχισε να με βιάζει», δήλωσε αρχικά η Άννα, αποκαλύπτοντας το πρώτο μέρος του δράματος που βίωσε.

Όπως είπε στο BBC, o στρατιώτης ήταν νέος σε ηλικία και τα χαρακτηριστικά του παρέπεμπαν σε Τσετσένο.

Το δράμα της Άννας δεν τελείωσε εκεί: «Στη συνέχεια μπήκαν άλλοι τέσσερις στρατιώτες. Πήραν τον στρατιώτη που με βίασε και δεν τον είδα ξανά. Νόμιζα ότι αυτό ήταν και ότι γλίτωσα. Επέστρεψα στο σπίτι. Τότε είδα τον άντρα μου. Τον είχαν πυροβολήσει. Είχε τρέξει πίσω μου για να με σώσει, αλλά τον γάζωσαν με σφαίρες».

Η Άννα και ο σύζυγός της αναζήτησαν καταφύγιο σε γειτονικό σπίτι. Όμως ήταν αδύνατο να μεταφέρουν τον τραυματισμένο άντρα στο νοσοκομείο. Δύο ημέρες μετά κατέληξε.

Η Ουκρανή γυναίκα έθαψε τον σύντροφό της στην αυλή του σπιτιού, με ένα ξύλινο σταυρό

Όταν οι στρατιώτες έφυγαν, η Άννα βρήκε ναρκωτικά χάπια και βιάγκρα. «Όλοι τους ήταν βιαστές και δολοφόνοι», είπε, ενώ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Πηγή: skai.gr