Κλείσιμο

Η αντίσταση των Ουκρανών στο εργοστάσιο Αζότ αποτρέπει την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων σε άλλα σημεία, λέει το Λονδίνο

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, κάποιες ρωσικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή του εργοστασίου για όσο διάστημα οι Ουκρανοί μαχητές μπορούν να ζουν μέσα σε αυτό.   

Λονδίνο, Θανάσης Γκάβος 

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία πως έπειτα από περισσότερο από έναν μήνα βαρέων μαχών οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του Σιεβεροντόνετσκ.

Για να γίνει αυτό, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες παράπλευρες απώλειες σε όλη την πόλη, καθώς οι Ρώσοι έχουν βασιστεί στη βαριά χρήση πυροβολικού.

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι στοιχεία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με αρκετές εκατοντάδες πολιτών, έχουν οχυρωθεί σε υπόγεια καταφύγια στο χημικό εργοστάσιο Αζότ, στη βιομηχανική ζώνη του Σιεβεροντόνετσκ.

Η εκτίμηση του βρετανικού υπουργείου είναι ότι κάποιες ρωσικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή του εργοστασίου και γύρω από αυτή ενόσω οι Ουκρανοί μαχητές μπορούν να επιζούν υπογείως. «Αυτό πιθανότατα θα αποτρέψει τη Ρωσία από το να αναθέσει νέα καθήκοντα σε αυτές τις μονάδες για αποστολές αλλού», τονίζει το υπουργείο.

Η τελική εκτίμηση που διατυπώνεται από το Λονδίνο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα οι Ρώσοι «δεν ανέμεναν τόσο σθεναρή αντίσταση ή τόσο αργή σύρραξη φθοράς», κατά τον αρχικό σχεδιασμό της εισβολής.

Πηγή: skai.gr