Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Εν αναμονή του νέου γύρου διαπραγματεύσεων- Συγκίνηση στον τηλεμαραθώνιο #Stopwar

Με το βλέμμα στραμμένο στο τί μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι όλος ο πλανήτης καθώς αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν από αύριο Δευτέρα στην Τουρκία για ένα νέο γύρο πρόσωπο με πρόσωπο διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε σήμερα ο Νταβίντ Αρακχάμια, ένας εκ των Ουκρανών διαπραγματευτών.

Με έξι πυραύλους υψηλής ακριβείας Κρουζ έγιναν - σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας - τα χθεσινά χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας. 

Το Κίεβο φοβάται για μια επιδείνωση της κατάστασης στη Μαριούπολη και στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από την ανακοίνωση της Μόσχας, την Παρασκευή, ότι θα «επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για την απελευθέρωση του Ντονμπάς», δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξει «συλλογική ενοχή» αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη, την πόλη αυτή της Ουκρανίας την οποία έχουν περικυκλώσει οι ρωσικές δυνάμεις.

Σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί, ηλικίας από 18 ως 55 ετών, δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν άμεσα μέρος στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στη χώρα τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησαν Ευρωπαίοι ερευνητές παρά τους περιορισμούς που θέτει ο πόλεμος.

Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι 1.119 άμαχοι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.790 έχουν τραυματιστεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.

Η απειλή μιας παγκόσμιας σύρραξης, που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα πρέπει να πείσει τους πάντες ότι ήρθε η ώρα η ανθρωπότητα να καταργήσει τον πόλεμο προτού ο πόλεμος αφανίσει την ανθρωπότητα, είπε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη συναυλία- τηλεμαραθώνιος #StopWar για τη στήριξη της Ουκρανίας, που βρίσκεται στην δίνη του πολέμου μετά την ρωσική εισβολή. Η διεθνής φιλανθρωπική συναυλία-τηλεμαραθώνιος μεταδίδεται παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και του Ουκρανού πρέσβη στην Αθήνα, σε γιγαντοθόνη στην πλατεία Κοτζιά, ενώνοντας περισσότερες από 20 χώρες και συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50 συμμετέχοντες. Δείτε την εδώ.

Πηγή: skai.gr