Ουκρανία: 35 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι ακόμα κάτω από τα συντρίμια της πολυκατοικίας - Διάγγελμα Ζελένσκι στα ρωσικά

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους Ρώσους που ακόμα και τώρα δεν έχουν να πουν ούτε μερικά λόγια καταδίκης για αυτόν τον τρόμο, παρότι βλέπουν και καταλαβαίνουν τα πάντα»

Δεκάδες κάτοικοι παραμένουν αγνούμενοι - θαμμένοι ουσιαστικά - κάτω από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας στο Ντνίπρο, που χτυπήθηεκ από ρωσικό πύραυλο το απόγευμα του σαββατου.

Σωστικά συνεργία συνέχιζαν μέχρι και χθες το βράδυ να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών που απέμειναν από την πολυκατοικία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα. 

Σήμερα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό,  τα θύματα πλέον ανέροχνται σε 35 ενώ πάνω από 30 άνθρωποι αγνοούνται, την ώρα που συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας.

Ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι «ελάχιστες» είναι πιθανότητες να ανασυρθούν περισσότεροι επιζώντες. «Ο Θεός να βοηθήσει να βρούμε αρκετούς από αυτούς. Νομίζω ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι δεκάδες».

Οι Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δεσμεύτηκε πως «η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να σωθεί μια ζωή».

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε επίσης - στα ρωσικά - στους πολίτες της Ρωσίας στο διάγγελμά του:

«θα ήθελα να απευθυνθώ στους Ρώσους που ακόμα και τώρα δεν έχουν να πουν ούτε μερικά λόγια καταδίκης για αυτόν τον τρόμο, παρότι βλέπουν και καταλαβαίνουν τα πάντα ολοκάθαρα. Το ότι σιωπάτε επειδή δειλιάζετε θα έχει συνέπεια αυτοί οι τρομοκράτες να έρθουν και για σας μια μέρα».

Πηγή: skai.gr