Ουκρανία: 4.000 άμαχοι ανάμεσά τους και 38 παιδιά παραμένουν στο Μπαχμούτ

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης το 95% του Μπαχμούτ έχει εκκενωθεί

Σχεδόν 4.000 άμαχοι παραμένουν στο Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Από σήμερα, λιγότεροι από 4.000 άνθρωποι παραμένουν στο Μπαχμούτ. Μιλώντας για παιδιά, περίπου 38 παιδιά, από όσο γνωρίζουμε, παραμένουν στο Μπαχμούτ», είπε η Βερεστσούκ σε τηλεοπτικό διάγγελμα. «Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι ζούσαν στο Μπαχμούτ, δηλαδή το 95% εκκενώθηκε. Όσο για τα παιδιά, ήταν 12.000» πρόσθεσε.

Η Βερεστσούκ ανεφερε επλισης ότι οι Ουκρανοί εξακολουθούν να εργάζονται για την εκκένωση του υπόλοιπου πληθυσμού, αλλά η τρέχουσα κατάσταση κάνει τις δουλειές τους ακόμα πιο δύσκολες. 

«Έχουμε ειδικές ομάδες εκκένωσης, που βοηθούν, και τεθωρακισμένα οχήματα. Αλλά οι άνθρωποι συχνά μένουν σε υπόγεια, χωρίς να αφήνουν πληροφορίες για το πού βρίσκονται», είπε. «Αυτό κάνει την εκκένωση πολύ πιο δύσκολη».

«Το Μπαχμούτ έχει καταστραφεί όσον αφορά τις υποδομές και τη στέγαση. Σχεδόν το 80% των σπιτιών έχουν υποστεί ζημιές. Οι κοινωνικές υποδομές δεν λειτουργούν», είπε.

Πηγή: skai.gr