Κλείσιμο

Ουκρανία: Έτοιμη για επιβολή νέων κυρώσεων η Δύση-«Θα απαντήσουμε αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα», είπε ο Μπάιντεν- Live οι εξελίξεις

Αυτό το live blog ολοκληρώθηκε. Για να μεταβείτε στο νέο πατήστε εδώ.

Αυστηρό μήνυμα έστειλαν κατά της Ρωσίας έστειλαν οι ηγέτες που πήραν μέρος στη σημερινή σύνοδο της G7, προειδοποιώντας την για σοβαρές συνέπειες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και παράλληλα δηλώνοντας έτοιμοι να εφαρμόσουν πρόσθετες κυρώσεις «όπως απαιτείται».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε πως στην περίπτωση που οι Ρώσοι χρησιμοποιούσαν χημικά όπλα τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντούσαν, προσθέτοντας ότι «η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης».

Περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ζητήσει περισσότερο εξοπλισμό για τη χώρα του και είχε επαναλάβει το αίτημα για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. 

Την ίδια ώρα η Ουκρανία ζει την φρίκη του πολέμου για 29η ημέρα με σκληρές μάχες να δίνονται μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. 

Το Κίεβο παραμένει ο βασικός στόχος του ρωσικού στρατού, ο οποίος όμως έχει αποκλειστεί τις τελευταίες εβδομάδες στα βορειοδυτικά και ανατολικά της ουκρανικής πρωτεύουσας και αναγκάστηκε να υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε πολλά από αυτά τα μέτωπα, υποστήριξε ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίσκο.

Μετά τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο ξεμένει από νερό, καθώς η Ρωσία κατηγορείται ότι έχει θέσει σε «ομηρεία» την πόλη. 

Αυξημένη είναι νατυτική δραστηριότητα των Ρώσων και στη Μαύρη Θάλασσα. 



 

Παρακαλώ περιμένετε...