Όρμπαν κατά των κυρώσεων στη Μόσχα: Η Ευρώπη σιγά σιγά αιμορραγεί και η Ρωσία κερδίζει

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός βρέθηκε την Πέμπτη στη Σύνοδο της Πράγας.

Κατά των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία τάχθηκε, για μια ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη στη Σύνοδο της Πράγας. 

«Οι (ευρωπαϊκές) κυρώσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις  ελπίδες, ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Η Ευρώπη σιγά σιγά αιμορραγεί και η Ρωσία στο μεταξύ κερδίζει καλά. Είναι προφανές ότι η αποτυχημένη πολιτική κυρώσεων των Βρυξελλών πρέπει να αλλάξει!» ήταν το μήνυμα του Όρμπαν στο Facebook. 

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Όρμπαν παίζουν την Παρασκευή σε όλα τα ρωσικά ΜΜΕ. 
 


Σημειώνεται ότι το όγδοο πακέτο κυρώσεων που αποφάσισε η Ευρώπη νωρίτερα αυτόν το μήνα εισάγει νέες απαγορεύσεις εισαγωγών από την ΕΕ αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον περιορισμό των εσόδων της Ρωσίας, καθώς και περιορισμούς στις εξαγωγές, οι οποίοι θα στερήσουν περαιτέρω από τη ρωσική στρατιωτική μηχανή και βιομηχανία βασικά εξαρτήματα και τεχνολογίες και από την οικονομία της ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

Οι κυρώσεις στερούν επίσης τον ρωσικό στρατό και τους προμηθευτές του από περαιτέρω συγκεκριμένα είδη και εξοπλισμό που απαιτούνται για τη συνέχιση του πολέμου στο ουκρανικό έδαφος. Θέτουν επίσης τη βάση για το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή του ανώτατου ορίου της τιμής του πετρελαίου που προβλέπεται από την G7.
 

Πηγή: skai.gr