Οργίλη απάντηση Σαρκοζί στις κατηγορίες Μαχμουντί

Έντονα αντέδρασε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στις κατηγορίες του τέως πρωθυπουργού της Λιβύης Μπαγκντάντι αλ Μαχμούντι σχετικά με τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2007.

Το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί το 2007 δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός της Λιβύης από την Τυνησία όπου κρατείται, κάνοντας μάλιστα λόγο για ποσό ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σαρκοζί έκανε λόγο για «πλαστό έγγραφο» στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Canal+. «Η κυβέρνηση της Λιβύης, είπε ότι το κείμενο (που αναφέρεται στην χρηματοδότηση) είναι πλαστό, ο μεταφραστής του (Μουάμαρ) Καντάφι είπε ότι είναι πλαστό και ο αποδέκτης του περίφημου εγγράφου ανέφερε ότι είναι πλαστό», δήλωσε ο Σαρκοζί.

«Ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι, στου οποίου την αποχώρηση συνέβαλα, μπορεί να λεει ό,τι θέλει, οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτό το έγγραφο είναι πλαστό», υποστήριξε.

«Κοιτάξτε με, είπα στον Καντάφι: Κάντε μου μια μικρή κατάθεση, πενήντα εκατομμυρίων», δήλωσε χαριτολογώντας.

«Το 2012, φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει μυστικά μεταβίβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ; Πιστεύετε ότι αυτά γίνονται έτσι; Αλλά ποιος πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες; Είναι ατιμία, είναι γελοίο», τόνισε ο Σαρκοζί.
«Και για να ευχαριστήσω τον Καντάφι, αποφάσισα να εισβάλουμε στην Λιβύη» επανέλαβε σκωπτικά.
Πηγή: skai.gr