Οργή της Άγκυρας για τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ για τις γεωτρήσεις

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της Άγκυρας στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων σε βάρος της που υιοθέτησε το συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ.

«Είναι μάταιη προσδοκία να ελπίζουν ότι η χώρα μας θα κάνει πίσω από τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο με απειλές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «απερίσκεπτα βήματα της ΕΕ» και επαναλαμβάνει ότι δεν θα κάνει πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και των δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων.

«Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται επίσης.

Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα το πλαίσιο κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, «με το πλαίσιο αυτό θα είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων έναντι προσώπων ή οντοτήτων που ευθύνονται για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο ή εμπλέκονται σε αυτές».

Πηγή: skai.gr