Ομπάμα: Η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία κρίνει τη διεθνή αξιοπιστία

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε την Τετάρτη ότι η απάντηση που θα δοθεί στο καθεστώς Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων θα κρίνει και την αξιοπιστία της διεθνούς κοινότητας.

«Δεν κρίνεται η δική μου αξιοπιστία. Κρίνεται η διεθνής αξιοπιστία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση Ομπάμα έγινε στη Στοκχόλμη, όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντερικ Ράινφελντ ενόψει της συνόδου κορυφής των G-20 στη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για διεθνή υποστήριξη σε στρατιωτικό πλήγμα κατά του Άσαντ ως απάντηση για τη χρήση χημικών πριν περίπου δυο εβδομάδες.

Ομπάμα και Ράινφελντ συζήτησαν επίσης για οικονομικά ζητήματα και για την κλιματική αλλαγή.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ενημέρωσε το σουηδό πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις στο κογκρέσο σχετικά με την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας η αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου επί του σχεδίου αποφασίζει για τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία.

Το συριακό καθεστώς δεν θα υποκύψει στις απειλές της Δύσης για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας, "ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος", δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διεθνή συνασπισμό συγκροτηθεί κατά της Συρίας.

Η Ρωσία δεν αποκλείει τη συγκατάθεσή της σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εάν αποδειχθεί η χρήση χημικών από το καθεστώς και η επέμβαση πάρει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε από την πλευρά του ο  Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ