Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο Ιζιούμ ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι

«Ομαδικός τάφος» βρέθηκε στο Ιζιούμ, την πόλη που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός από τους ρώσους εισβολείς, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που θάφτηκαν εκεί ή τα αίτια του θανάτου τους

Ένας «ομαδικός τάφος» ανακαλύφθηκε στο Ιζιούμ, την πόλη που ανακατέλαβε προ ημερών ο ουκρανικός στρατός από τους ρώσους εισβολείς στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει τι έχει προκαλέσει η ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που θάφτηκαν εκεί ή τα αίτια του θανάτου τους. Έχει ξεκινήσει έρευνα, «αναμένουμε περισσότερες επαληθευμένες πληροφορίες αύριο (σ.σ. σήμερα), συμπλήρωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ένας αξιωματούχος της ουκρανικής αστυνομίας, ο Σερχίι Μποτβίνοφ δήλωσε στο Sky News ότι ανακαλύφθηκε ένας χώρος ομαδικής ταφής περίπου 440 ανθρώπων στο Ιζιούμ. Ορισμένα από τα θύματα πυροβολήθηκαν, άλλα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς, υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι συνέκρινε το Ιζιούμ με την Μπούτσα και τη Μαριούπολη, πόλεις που έγιναν σύμβολα των φρικαλεοτήτων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός σκορπά παντού θάνατο στο πέρασμά του και πρέπει να λογοδοτήσει, τόνισε ο Ζελένσκι, συμπληρώνοντας: «Ο κόσμος πρέπει πραγματικά να καταστήσει υπεύθυνη τη Ρωσία για αυτόν τον πόλεμο. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ