Ολλανδία: Ένα κομβόι κατά των υγειονομικών περιορισμών έχει αποκλείσει το κέντρο της Χάγης

Επικριτές των υγειονομικών περιορισμών που έφθασαν με κομβόι από κάθε γωνιά της Ολλανδίας έχουν αποκλείσει σήμερα το κέντρο της Χάγης, όπου είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν, παρά τις προειδοποιήσεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Οι διαδηλωτές του κέντρου της Χάγης έχουν διορία έως τις 15.30 τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας) να αποχωρήσουν με τα οχήματά τους», έγραψε η αστυνομία σε τουίτ που έστειλε, απειλώντας με συλλήψεις και πρόστιμα.

Το κομβόι «συνεχίζει να κινείται εωσότου θεμελιώδεις και διαρκείς αλλαγές λάβουν χώρα», επισημαίνουν σε μια ανακοίνωση οι διοργανωτές της κινητοποίησης, που αξιώνουν την άρση του συνόλου των υγειονομικών μέτρων στη χώρα.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας εκτιμά πως πολλές εκατοντάδες οχήματα μπλοκάρουν το διάσημο "Binnehof", όπου βρίσκονται πολλά κέντρα αποφάσεων της Ολλανδίας.

Οι πρώτοι διαδηλωτές έφθασαν από τις 0730 το πρωί με φορτηγά, αυτοκίνητα, ακόμα και τρακτέρ και τροχόσπιτα, με αίτημα το τέλος των υγειονομικών περιορισμών.

«Προς το παρόν παραμένουμε εδώ και θα δούμε πως αυτό θα εξελιχθεί», δήλωσε στο AFP ο Ρούτγκερ φαν Λίερ, ένας 46χρονος διαδηλωτής, επιχειρηματίας στο επάγγελμα.

Άλλοι διαδηλωτές διαβεβαιώνουν πως θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τις Βρυξέλλες ή το Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ