Κλείσιμο

Νέα Ζηλανδία: Για νέες και πιο σφοδρές βροχοπτώσεις προετοιμάζεται το Όκλαντ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες - Περίπου 350 άνθρωποι χρειάστηκαν έκτακτη στέγαση

Για περισσότερες και ακόμα πιο έντονες βροχοπτώσεις προετοιμάζεται η Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα η οποία έχει ήδη πληγεί ήδη από μεγάλες πλημμύρες και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Το Όκλαντ, το οποίο την Παρασκευή ήρθε αντιμέτωπο με τη χειρότερη βροχόπτωση που έχει καταγραφεί ποτέ στην πόλη, συνεχίζεται να βρίσκεται σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το BBC.

Περίπου 350 άνθρωποι χρειάστηκαν έκτακτη στέγαση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς και πρόσθεσε ότι υπήρξαν σημαντικές ζημιές σε όλη την πρωτεύουσα.

Με τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις που έχει δει το Όκλαντ από την Παρασκευή, ακόμη και η «συνήθης» καταρρακτώδης βροχή τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες πλημμύρες και ζημιές από ό,τι συνήθως, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης σε tweet τη Δευτέρα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για το Νερό και την Ατμόσφαιρα (NIWA), το επιστημονικό όργανο της χώρας για το κλίμα, δήλωσε ότι η Παρασκευή ήταν η πιο υγρή ημέρα που έχει καταγραφεί για μια σειρά από τοποθεσίες στο Όκλαντ.

Πλάνα και εικόνες στο διαδίκτυο έδειξαν ανθρώπους παγιδευμένους από τους πλημμυρισμένους δρόμους, διασώστες να σώζουν τους πολίτες με καγιάκ και τρόφιμα να επιπλέουν στους διαδρόμους πολλών πλημμυρισμένων σούπερ μάρκετ.

Πηγή: skai.gr