Κλείσιμο

«Οι Ρώσοι θέλουν αερομαχίες»: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι ρωσικά μαχητικά προσπαθούν να εμπλακούν με αμερικανικά στη Συρία - Βίντεο

Ρωσικά αεροσκάφη προσπαθούν να προκαλέσουν αμερικανικά αεροσκάφη σε αερομαχίες πάνω από τη Συρία, επιβεβαίωσαν ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠ

«Οι Ρώσοι επιδιώκουν αερομαχίες» προειδοποιούν Αμερικανοί αξιωματούχοι, αποκαλύπτοντας ότι ρωσικά μαχητικά προσπαθούν να εμπλακούν με αμερικανικά μαχητικά πάνω από τη Συρία.

Στις 19 Απριλίου η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ρωσικά μαχητικά να αναχαιτίζουν αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από τη Συρία σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να κλιμακώνονται μεταξύ των δύο χωρών. Το ένα βίντεο δείχνει υπέρυθρα πλάνα ενός ρωσικού Su-35 που αναχαιτίζει ένα αμερικανικό σκάφος.

Ένα δεύτερο βίντεο χαμηλότερης ποιότητας, που γυρίστηκε στις 2 Απριλίου, δείχνει, όπω αναφέρουν οι αμερικανικές δυνάμεις, «ένα ρωσικό Su-35 να πραγματοποιεί μια μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση με ένα αεροσκάφος F-16 των ΗΠΑ».
 

Ρωσικά αεροσκάφη προσπαθούν να προκαλέσουν αμερικανικά αεροσκάφη σε αερομαχίες πάνω από τη Συρία, επιβεβαίωσαν ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί επικεφαλής έχουν πει στους πιλότους τους να μην απαντούν στις προκλήσεις, αλλά παραδέχονται ότι οι επικίνδυνοι ελιγμοί είναι βαθιά ανησυχητικοί. 

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον έχουν μια απευθείας «γραμμή αποκλιμάκωσης», που έχει δημιουργηθεί για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, με απευθείας επικοινωνία των δύο πλευρών, ωστόσο από τις αρχές Μαρτίου, τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τα πρωτόκολλα αποκλιμάκωσης συνολικά 85 φορές, δήλωσε αξιωματούχος στο CNN το Σάββατο - συμπεριλαμβανομένης της πτήσης πολύ κοντά σε βάσεις του διεθνούς συνασπισμού. 

Γίνεται λόγος για 26 περιπτώσεις στις οποίες μαχητικά ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από θέσεις των ΗΠΑ και του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία. Αμερικανοί αξιωματούχοι στις 2 Απριλίου και στις 18 Απριλίου δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν ρωσικά αεροσκάφη να πλησιάζουν επικίνδυνα τα αεροπλάνα τους.

Πηγή: skai.gr