Η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να σταθμίζει τους περιορισμούς στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά δεν σκοπεύει να απαιτεί από τους ξένους επισκέπτες να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα, τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος, Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή με Καναδούς και Ευρωπαίους ομολόγους τους και από άλλες χώρες για να καθορίσουν πότε και πώς να άρουν με ασφάλεια τους περιορισμούς στα ταξίδια.

"Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας", δήλωσε η Ψάκι σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να απαιτήσει κάποια στιγμή στο μέλλον από επισκέπτες στις ΗΠΑ να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα.

Καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού προκαλεί ανησυχία λόγω της υψηλής μεταδικότητάς της, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν στην Κολομβία 2,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις