ΚΑΙΡΟΣ

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν και πάλι να χορηγήσουν βίζα στο μουσουλμάνο διανοούμενο Τάρικ Ραμαντάν

Οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν εκ νέου να χορηγήσουν βίζα στον Ελβετό μουσουλμάνο διανοούμενο Τάρικ Ραμαντάν με το αιτιολογικό ότι προσέφερε υλική βοήθεια σε μια οργάνωση που κατά την Ουάσινγκτον υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Σε ανακοίνωσή του ο Ραμαντάν διευκρινίζει ότι ενημερώθηκε σχετικά την περασμένη εβδομάδα, ένα χρόνο αφού κατέθεσε την αίτηση για βίζα, επειδή από το 2000 έχει κάνει δωρεές ύψους περίπου 600 ευρώ στην «Επιτροπή φιλανθρωπίας και αρωγής στους Παλαιστινίους». Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει μπει, από το 2003, στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Βέρνη, Ντάνιελ Γουέντελ, επιβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα του Ελβετού διανοούμενου επειδή προσέφερε υλική βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα με τον Ραμαντάν, η Επιτροπή δεν θεωρείται «ύποπτη» οργάνωση στην Ευρώπη, μολονότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι χρηματοδοτεί την Χαμάς.
Ο Τάρικ Ραμαντάν, που είναι καθηγητής στο βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το πανεπιστήμιο Νοτρ Ντάμ της Ιντιάνα, το 2004, επειδή οι αμερικανικές αρχές αρνήθηκαν να τους χορηγήσουν άδεια παραμονής. Πρόσφατα η βρετανική κυβέρνηση τον προσέλαβε ως σύμβουλο στον αγώνα της κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr