Οι Αυστραλοί απειλούν με μποϊκοτάζ του Open επειδή ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί ανεμβολίαστος

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η απόφαση του Australian Open να δώσει ειδική άδεια ώστε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να αγωνιστεί, παρότι δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Πολλοί Αυστραλοί, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε σειρά αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας, απειλούν με μποϊκοτάζ των αγώνων. 

Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, πολυνίκης του Australian Open, έκανε σχετική ανάρτηση και έγραψε τα εξής: «Πέρασα υπέροχο ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου κατά τη διάρκεια των διακοπών και σήμερα πάω στην Αυστραλία με άδεια εξαίρεσης. Πάμε 2022!».

Η πολιτεία της Βικτώριας δεν επιτρέπει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους, εκτός εάν περάσουν από υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο.

Ένας χρήστης έγραψε: «Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες δεν θα παρακολουθώ τένις. Δεν πρέπει να δοθεί εξαίρεση στον Νόβακ Τζόκοβιτς. «Μισώ να εφαρμόζεται ένας κανόνας για τους υπόλοιπους από εμάς και άλλος κανόνας για τους λίγους ευνοούμενους». 

Ένας άλλος χρήστης σχολίασε: «Δηλαδή, οι εμβολιασμένοι Αυστραλοί δεν επιτρεπόταν να περάσουν τα πολιτειακά σύνορα για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που πεθαίνουν, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιτρέπεται να έρθει εδώ (πιθανώς χωρίς εμβολιασμό) από το εξωτερικό για να χτυπήσει μια μπάλα του τένις. Απίστευτο».

Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Μετά από όλα όσα έχουν περάσει οι κάτοικοι της Βικτώριας, ο Νόβακ Τζόκοβιτς που παίρνει ειδική άδεια δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια γροθιά στο στομάχι. Όλα αυτά τα lockdown, όλα αυτά τα βάσανα. Σοβαρά;» Αλλού ένα άλλο άτομο είπε: «Το να παρακολουθώ το Australian Open κάθε Ιανουάριο είναι το αγαπημένο μου αθλητικό θέαμα. «Η απόφαση να επιτραπεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς να συμμετάσχει όταν δεν είναι εμβολιασμένος σημαίνει ότι πρέπει να μποϊκοτάρω την τηλεοπτική σας εκπομπή φέτος. Απολύτως αποτρόπαιο».

Σημειώνεται ότι αν ο Σέρβος τενίστας κατακτήσει το φετινό Australian Open, θα ξεπεράσει τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, στη λίστα με τα περισσότερα Γκραν Σλαμ στην ιστορία του αθλήματος.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Πηγή: skai.gr