Οι 3 πιθανές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει η Ρωσία για να εισβάλει στην Ουκρανία

Τις εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση εισβολής από τη Ρωσία στην Ουκρανία αποκαλύπτει έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσε στον NBC υπάρχουν πολλαπλές εναλλακτικές διαδρομές εισβολής από τη Ρωσία στην Ουκρανία. 

Ήδη, η Ουκρανία, από Νότο, Ανατολή και Βορρά είναι περικυκλωμένη από ρωσικά στρατεύματα

Το πρώτο σενάριο έχει την κίνηση της «τανάλιας», δηλαδή την κίνηση της περικύκλωσης. Σε αυτό το σενάριο οι ρωσικές δυνάμεις θα έμπαιναν από τον νότο, από την Κριμαία, αλλά και από τις δύο αυτόνομες περιοχές, το Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ και από τα βόρια της Ρωσίας κάνοντας τη διπλή περικύκλωση και φτάνοντας να ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της ουκρανικής επικράτειας, ανατολικά του ποταμού Δνείπερου και εγκλωβίζοντας εκεί και τις μικρές ουκρανικές δυνάμεις. Σημειώνεται ότι σε αυτή την περιοχή υπάρχουν 100 από τα 168 τακτικά τάγματα μάχης του ρωσικού στρατού.

Ένα δεύτερο σενάριο, που φαντάζει απίθανο, αλλά έχει εξεταστεί είναι αυτό της απόβασης. Δηλαδή αποβατικές δυνάμεις που ήδη παίρνουν μέρος με δυνάμεις πεζοναυτών στα γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα να κάνουν απόβαση στην Οδησσό και να κινηθούν προς την Υπερδνειστερία, μια περιοχή της Μολδαβίας που έχει κι εκεί ρωσόφωνο πληθυσμό και να κάνουν εκεί ένα στρατηγικό προγεφύρωμα ελέγχοντας και όλα τα ουκρανικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας. 

Ένα τρίτο σενάριο είναι η επίθεση από τον Βορρά, δηλαδή από εκεί που ήδη η Ρωσία κάνει γυμνάσια με τη Λευκορωσία, αλλά και από τη Ρωσία να μπουν ρωσικές δυνάμεις, άρματα μάχης. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο τα τανκ και τα τεθωρακισμένα  θα μπορούσαν να βρίσκονται στις παρυφές της ουκρανικής πρωτεύουσας μέσα σε 48 ώρες. 

Πηγή: skai.gr