Ζελένσκι: Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ευρώπη

Η αντίδραση του Ουκρανού προέδρου στις τηλεφωνικές ενημερώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας σε Ουάσινγκτον, Παρίσι, Λονδίνο και Άγκυρα για τη «βρώμικη βόμβα»

Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ρώσου υπουργού Αμυνας ο οποίος δήλωσε στον πρωτοφανή σημερινό τηλεφωνικό γύρο (Ουάσινγκτον, Παρίσι, Λονδίνο, Αγκυρα) ότι η Ουκρανία είναι πιθανό ότι ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα» στην Ουκρανία.

«Αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης -μία μόνο πηγή μπορεί να είναι - και αυτή η πηγή είναι εκείνη που διέταξε τον σύντροφο Σοϊγκού να τηλεφωνήσει εδώ κι΄εκεί», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βραδινό του βιντεομήνυμα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι το «τηλέφωνο καρουζέλ» του Σεργκέι Σοϊγκού ξεκαθάρισε τα πράγματα. «...Ολοι καταλαβαίνουν πολύ καλά. Καταλαβαίνουν ποιος είναι η πηγή όλων των βρώμικων πραγμάτων που μπορεί να φανταστεί κανείς στον πόλεμο αυτόν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ