Ο Ζελένσκι απένειμε στον Μπάιντεν το παράσημο του αρχηγού του ουκρανικού στρατού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πρόκειται όπως είπε για ένα παράσημο που ανήκει σε έναν «πραγματικά ήρωα, έναν πραγματικό καπετάνιο»

Ένα παράσημο που ανήκε στον «καπετάνιο» όπως τον αποκάλεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι του ουκρανικού στρατού απένειμε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κατά την άφιξή του στο Λευκό Οίκο.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μπάιντεν και το αμερικανικό Κογκρέσο για την υποστήριξή τους και εξέφρασε την εκτίμηση του στον αμερικανικό λαό.

Ζελένσκυ

«Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Φυσικά ευχαριστώ τη δικομματική υποστήριξη, ευχαριστώ το Κογκρέσο, και ευχαριστώ από τους πιο απλούς ανθρώπους, μέχρι τους δικούς σας ανθρώπους, τους Αμερικανούς. Το εκτιμώ πραγματικά», είπε χαρακτηριστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη συνέχεια, απένειμε στον Μπάιντεν το παράσημο το οποίο, όπως είπε, δόθηκε από έναν λοχαγό - «καπετάνιο» του ουκρανικού στρατού που πολεμάει στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Ένας τύπος που είναι πραγματικά ήρωας, πραγματικός καπετάνιος μου ζήτησε να σας δώσω το βραβείο του και μου ζήτησε το να δώσω στον πρόεδρο Μπάιντεν», είπε ο Ζελένσκι. «Είναι πολύ γενναίος και μου είπε δώστο στον πολύ γενναίο Πρόεδρο και θέλω να σας το δώσω, αυτός είναι ένας σταυρός που αποτυπώνει την στρατιωτική αξία» πρόσθεσε.

Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Ζελένσκι και είπε με τη σειρά του πως σε αντάλλαγμα θα στείλει στον Ουκρανό «καπετάνιο» ένα μετάλλιο τιμής των ΗΠΑ.

«Δεν είναι ανάγκη, αλλά το εκτιμώ πολύ, σας ευχαριστώ», είπε ο Μπάιντεν από την πλευρά του. «Λοιπόν, έχουμε μια παράδοση εδώ, και θα τη δώσω σε εκείνον. Ο γιος μου πολέμησε στο Ιράκ, έχουν αυτό που λένε μετάλλιο τιμής. Έχετε δει αυτά τα νομίσματα που παίρνουμε στο πεδίο της μάχης; Θα φροντίσω να πάρει ένα από αυτά. Ευχαριστώ» κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr