ΚΑΙΡΟΣ

Ο Τραμπ νίκησε και επίσημα την Κλίντον στο Μίσιγκαν

O νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την Χίλαρι Κλίντον στην τοπική εκλογική μάχη που έφερε τους δύο αντιπάλους σε απόσταση αναπνοής σε αριθμό ψήφων, ανακοίνωσε επίσημα η πολιτεία του Μίσιγκαν.

Το Μίσιγκαν έδωσε στον Τραμπ τις 16 ψήφους εκλεκτόρων της πολιτείας τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές.

«Ο Τραμπ υπερισχύει της Κλίντον κατά 10.704 ψήφους», σύμφωνα με την γραμματέα της πολιτείας Ρουθ Τζόνσον μετά από την βεβαίωση από την πολιτειακή επιτροπή εκλογών.

Η νίκη του Τραμπ στη βόρεια πολιτεία του έδωσε 306 ψήφους εκλεκτόρων σε αντίθεση με τη δημοκρατική Κλίντον, που κέρδισε 232. Το Μίσιγκαν είναι η τελευταία πολιτεία να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της.

Ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν αναμένεται να ζητήσει η υποψήφια των Πράσινων Τζιλ Στάιν, όπως έχει ήδη κάνει για το Ουισκόνσιν. 

Αυτές οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές αυτόματα, ενώ ο Τραμπ έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να προβάλλει ένσταση, πράγμα που μπορεί να μεταφέρει τη διαδικασία ανακαταμέτρησης στα μέσα Δεκεμβρίου. Στις 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να συναντηθεί το σώμα εκλεκτόρων, ώστε τα μέλη του να ψηφίσουν τελικά για τον πρόεδρο βάσει των αποτελεσμάτων των πολιτειών.

Πηγή: skai.gr