ΗΠΑ: Ο Τραμπ απάντησε στην κλήτευση για την εισβολή στο Καπιτώλιο... υπερηφανευόμενος για το πλήθος των οπαδών του!

Και τα εννέα μέλη της επιτροπής (επτά Δημοκρατικοί και δύο Ρεπουμπλικάνοι) ψήφισαν υπέρ της κλήτευσης, προκειμένου ο Τραμπ να καταθέσει ενόρκως σχετικά με όσα έγιναν στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Μια μέρα αφότου οι Αμερικανοί βουλευτές που ερευνούν την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο ψήφισαν ομόφωνα την κλήτευση του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αυτός απάντησε με μια επιθετική επιστολή υπερηφανευόμενος για το… μέγεθος του πλήθους που τον άκουσε κοντά στο Λευκό Οίκο λίγο πριν την εισβολή του όχλου(!)     

Και τα εννέα μέλη της δικομματικής επιτροπής (επτά Δημοκρατικοί και δύο Ρεπουμπλικάνοι) ψήφισαν υπέρ της κλήτευσης, προκειμένου ο Τραμπ να καταθέσει ενόρκως και να προσκομίσει στοιχεία σχετικά με όσα έγιναν στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στην επιστολή του ο Τραμπ δεν αναφέρει την κλήτευση, και, αντ' αυτού, ξεσπά στην επιτροπή αναφέροντας ότι γράφει «για να εκφράσει τον θυμό, την απογοήτευση και το παράπονο για όλα τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για αυτό που πολλοί θεωρούν ότι είναι ένα κυνήγι μαγισσών».  Επιτέθηκε επίσης στην επιτροπή επειδή δεν ερεύνησε τη «νοθεία στις εκλογές». 

Αναφερόμενος στο μέγεθος του πλήθους των οπαδών του στην επιστολή, ο τέως πρόεδρος παρέθεσε και… φωτογραφίες για του λόγου το αληθές, ενώ στην πρώτη γραμμή της επιστολής του γράφει με κεφαλαία γράμματα: «Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ 2020 ΝΟΘΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΨΑΝ!». 

Οι προσπάθειες του τέως προέδρου να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 απέτυχα νομικά, ενώ μάλιστα οι αξιωματούχοι ασφαλείας των εκλογών που ορίστηκαν ή διορίστηκαν από τον Τραμπ ανακήρυξαν τις εκλογές του 2020 ως τις «πιο ασφαλείς (από πλευράς νοθείας) στην ιστορία». 

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι συγκρότησε εξουσιοδότησε «χιλιάδες 'στρατεύματα’ να αναπτυχθούν για να διασφαλιστεί ότι υπήρχε ειρήνη και ασφάλεια στο Καπιτώλιο και σε ολόκληρη την Ουάσιγκτον, στις 6 Ιανουαρίου, επειδή «ήξερα, μόνο με βάση το ένστικτο και αυτό που άκουγα, ότι το πλήθος που θα ερχόταν να ακούσει την ομιλία μου, και διάφορων άλλων, θα ήταν πολύ μεγάλο, πολύ μεγαλύτερο από ό,τι πίστευε κανείς». «Όπως αποδεικνύεται, ήταν πράγματι ένα από τα μεγαλύτερα πλήθη που είχα μιλήσει ποτέ, μια πολύ μεγάλη έκταση που εκτείνονταν μέχρι το Μνημείο της Ουάσιγκτον», συνέχισε.

«Το τεράστιο μέγεθος αυτού του πλήθους, και το νόημά του, δεν ήταν ποτέ θέμα της επιτροπής σας, ούτε έχει συζητηθεί από τα ΜΜΕ Ψεύτικων Ειδήσεων που αρνούνται απολύτως να αναγνωρίσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή, το μέγεθος αυτού που ελάμβανε χώρα» τόνισε ακόμα. 

Η επιτροπή εξετάζει τα γεγονότα για περισσότερο από έναν χρόνο και έχει πάρει συνεντεύξεις από περισσότερους από 1.000 μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνάς της.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει εννέα δημόσιες ακροάσεις για να αποδείξει ότι οι προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 ισοδυναμούν ουσιαστικά με πραξικοπηματική συμπεριφορά. 

Πηγή: skai.gr