Ο Τραμπ απαλλάχθηκε από την κατηγορία υποκίνησης της επίθεσης στο Καπιτώλιο, και θριαμβολογεί

Ο Τραμπ απαλλάχθηκε από την κατηγορία υποκίνησης της επίθεσης στο Καπιτώλιο, και θριαμβολογεί

Την απαλλαγή του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από την κατηγορία της υποκίνησης της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο ψήφισε η Γερουσία το Σάββατο μετά από μια ιστορική όσο και επεισοδιακή συνεδρίαση. 

Με ψήφους 57-43 η Γερουσία αποφάνθηκε ότι ο τέως Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είναι αθώος της κατηγορίας. Για την καταδίκη του χρειάζονταν 67 ψήφοι.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, απαλλάσσεται για δεύτερη φορά από τη Γερουσία. Tην πρώτη φορά παραπέμφθηκε σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου. 

Θριαμβολογίες και υπαινιγμοί για το μέλλον

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να «συνεχίσει» να υπερασπίζεται «το μεγαλείο της Αμερικής».

«Το σπουδαίο, ιστορικό και πατριωτικό κίνημά μας, Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά (Make America Great Again), μόλις άρχισε», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Τραμπ, υπαινισσόμενος ενδεχομένως την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος, κάτι που δεν θα μπορούσε να πράξει σε περίπτωση καταδίκης του. 

«Τους μήνες που έρχονται, θα έχω πολλά πράγματα να μοιραστώ μαζί σας και ανυπομονώ να συνεχίσουμε την απίθανη περιπέτειά μας για το μεγαλείο της Αμερικής», ανέφερε για το πολιτικό του μέλλον.

Ευχαριστώντας όλους τους γερουσιαστές «που υπερασπίστηκαν περήφανα το Σύνταγμα», κατήγγειλε μια διαδικασία αποπομπής που δεν ήταν κατά την άποψή του παρά μια νέα φάση «του μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία».

«Κανείς πρόεδρος ποτέ δεν έτυχε τέτοιας μεταχείρισης», υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας μια διατύπωση που χρησιμοποιούσε συχνά σε όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Ο τέως πρόεδρος δεν αναφέρθηκε σε καμιά στιγμή στους επτά Ρεπουμπλικανούς που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr