Ο Σρέντερ μηνύει Bild για τη δήλωση Ναβάλνι ότι είναι "το παιδί για τις δουλειές του Πούτιν"

Ο Σρέντερ μηνύει Bild για τη δήλωση Ναβάλνι ότι είναι "το παιδί για τις δουλειές του Πούτιν"

Μήνυση εναντίον της εφημερίδας Bild θα καταθέσει ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ επειδή στην συνέντευξή του που δημοσίευσε χθες η γερμανική εφημερίδα, ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ισχυρίσθηκε ότι ο Σρέντερ λαμβάνει κάποιες «μυστικές αμοιβές» από τον Πούτιν παρότι ταυτόχρονα παραδέχεται ότι δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Ο Ναβάλνι χαρακτήρισε δε τον Σρέντερ σαν «το παιδί που τρέχει για τις δουλειές του Πούτιν». Την πρόθεσή του ο Σρέντερ κοινοποίησε με ανάρτηση στην σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Linkedin.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος είναι πρόεδρος του ΔΣ της ρωσικές πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές περί «μυστικών αμοιβών» εκ προοιμίου λαθεμένες, και επειδή η εφημερίδα διέδωσε κατηγορίες εναντίον του χωρίς να ρωτήσει τον ίδιο, είναι αναγκασμένος να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

«Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Ναβάλνι. Οι δηλώσεις στην συνέντευξη στην Bild για κάποιες "μυστικές αμοιβές, παρόλα αυτά είναι λαθεμένες. Ο ίδιος (ο Ναβάλνι) λέει ότι δεν μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Και όμως ι ιστοσελίδα bild.de και η εφημερίδα Bild διέδωσαν αυτούς τους ισχυρισμούς, χωρίς να ζητήσουν την δική μου άποψη. Γι’ αυτόν τον λόγο, πιστεύω ότι είμαι υποχρεωμένος να μηνύσω τον εκδότη, ο οποίος με τον πλέον σοβαρό τρόπο παραβίασε τα προσωπικά μου δικαιώματα», έγραψε ο Σρέντερ στην ανάρτησή του.

Ο Σρέντερ ο οποίος αναφέρει ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την δηλητηρίαση του Ναβάλνι, επισημαίνει ότι προτίθεται να προσφύγει σε νομικά μέτρα εναντίον όλων των μέσων που θα μεταδώσουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς από την συνέντευξη του Ναβάλνι στην γερμανική εφημερίδα.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ναβάλνι κάλεσε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις και σε παράγοντες των γραμμάτων και τεχνών που υποστηρίζουν τον Πούτιν, αλλά την ίδια στιγμή δραστηριοποιούνται στην Δύση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον διευθυντή ορχήστρας της Φιλαρμονικής ου Μονάχου Βαλέρι Γκρεγκίεφ. «Είσαστε πολύ ταλαντούχος μουσικός, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε πλέον την είσοδο στην ΕΕ», λέει ο Ναβάλνι θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν στην Ευρώπη τον διακεκριμένο Ρώσο μουσικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ