Ο Πούτιν αποχαιρετά με ειρωνικό τρόπο τις ξένες εταιρίες που αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά

«Σήμερα πολλές από αυτές (τις δυτικές εταιρίες), δεχόμενες πιέσεις από τις κυβερνήσεις τους, φεύγουν από την αγορά μας. Στο καλό», δήλωσε ο Πούτιν 

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε ένα ειρωνικό ‘αποχαιρετιστήριο’ μήνυμα σήμερα στις ξένες εταιρίες που εγκατέλειψαν τη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η αποχώρησή τους θα ωφελήσει τις ρωσικές εταιρίες.

Μιλώντας σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε συνάντηση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι εταιρίες αυτές υπέστησαν σοβαρές ζημίες λόγω της εξόδου τους από μια μεγάλη και κερδοφόρα αγορά.

«Σήμερα πολλές από αυτές (τις δυτικές εταιρίες), δεχόμενες πιέσεις από τις κυβερνήσεις τους, φεύγουν από την αγορά μας. Στο καλό», δήλωσε, κάνοντας με το χέρι του μια χειρονομία αποχαιρετισμού.

«Τίποτα (στη Ρωσία) δεν έχει καταρρεύσει και τίποτα δεν διαλύεται. Οι εταιρίες μας και οι επιχειρηματίες μας αποκτούν αυτές τις εταιρίες, και ακόμα και ολόκληρους κλάδους, και συνεχίζουν τη δουλειά αυτή με μεγάλη επιτυχία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δεκάδες εταιρίες της Δύσης --από παραγωγούς ενέργειας έως αλυσίδες τροφίμων και ενδυμάτων-- αποχώρησαν από τη Ρωσία πέρυσι, εν μέσω πρωτοφανών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις χώρες της Δύσης από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία. Κάποιες από τις εταιρίες που αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά πούλησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τοπικούς επενδυτές με συμβολικό τίμημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύστημα για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και ότι θα πρέπει να γίνει «πηγή τεχνολογίας και ικανοτήτων».

Πηγή: skai.gr