O Πάπας Φραγκίσκος στέλνει 15.000 παγωτά σε φυλακισμένους στη Ρώμη

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε 15.000 παγωτά στους κρατούμενους για να δροσιστούν κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο ζεστά καλοκαίρια που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία.

Τα παγωτά παραδόθηκαν στις δύο φυλακές της Ρώμης - την Regina Coeli στο κέντρο της πόλης και τη Rebibbia στα περίχωρα - από τον εκλεκτό του Βατικανού, καρδινάλιο Konrad Krajewski.

Σε δήλωσή του, το Βατικανό ανέφερε ότι το φιλανθρωπικό γραφείο του πάπα «δεν πήγε διακοπές» αυτό το καλοκαίρι. Αντ 'αυτού, οι εθελοντές του Βατικανού πέρασαν το χρόνο τους "συνεχίζοντας να αφοσιώνονται, μεταξύ άλλων σε δύο από τα επτά τους έργα: να επισκέπτονται κρατούμενους και να παρηγορούν τους ταλαιπωρημένους".

Η δωρεά ήταν μία από τις πολλές «μικρές ευαγγελικές χειρονομίες» που έγιναν το καλοκαίρι «για να βοηθήσουν και να δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους στις φυλακές της Ρώμης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

 

Τον Ιούνιο, περίπου 20 κρατούμενοι από τις φυλακές Rebibbia συνάντησαν τον ποντίφικα πριν τον πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού.

Το φιλανθρωπικό γραφείο του Βατικανού πήγε επίσης μικρές ομάδες αστέγων "στη θάλασσα ή σε λίμνη για ένα απόγευμα χαλάρωσης και δείπνου σε μια πιτσαρία".

Επιπλέον, η φιλανθρωπική οργάνωση παρείχε δωρεάν εξετάσεις για την Covid-19 και εμβολιασμούς σε άστεγους της Ρώμης και σε αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας.

 

 

 

Αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο ζεστά που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία, με τις Συρακούσες, μια πόλη στη Σικελία, να σημειώνουν υψηλό 48,8 βαθμούς Κελσίου (119,85 F) τον Αύγουστο, δυνητικά την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην Ευρώπη.

Σοβαρές πυρκαγιές σάρωσαν επίσης τις νότιες περιοχές της Ιταλίας και το νησί της Σαρδηνίας, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους να εμποδίζουν τις προσπάθειες περιορισμού τους.

 

Πηγή: Guardian