Ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία αν ήταν γυναίκα – Κάνει λόγο για «τοξική αρρενωπότητα»!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι «αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, που προφανώς δεν είναι, αν ήταν, πραγματικά δεν νομίζω ότι θα είχε ξεκινήσει έναν τρελό πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο που το έκανε στην Ουκρανία»

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία αν ήταν γυναίκα, ενώ πιστεύει ότι ο πόλεμος αποτελεί «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας». 

Σε συνέντευξή του σε γερμανικά ΜΜΕ, μετά τη σύνοδο κορυφής της G7, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένας από τους παράγοντες που συνέβαλε στον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν αναμφισβήτητα το… φύλο του Ρώσου προέδρου. 

Ο Τζόνσον ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF: «Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, που προφανώς δεν είναι, αν ήταν, πραγματικά δεν νομίζω ότι θα είχε ξεκινήσει έναν τρελό πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο που το έκανε. Αν θέλετε ένα τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία».

Αυτή η τοποθέτηση του Μπόρις Τζόνσον έρχεται τη στιγμή, που οι ηγέτες κατάφεραν στην τριμερή σύνοδο κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία να εκφράσουν αποφασιστικά την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία, η οποία είναι στόχος νέων κυρώσεων. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν να λάβουν πρόσθετα μέτρα με απώτερο στόχο να πλήξουν οικονομικά και πολιτικά τον Ρώσο πρόεδρο. 

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η βρετανική στρατιωτική παρουσία στην Εσθονία θα ενισχυθεί, ενώ οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενότερα και να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των στρατευμάτων που βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη σημαντική στρατιωτική παρουσία στην Εσθονία. Η συμμαχία σχεδιάζει να έχει 300.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα -από 40.000 που είναι σήμερα- και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτύξει δυνάμεις σε ξηρά, αέρα και θάλασσα. 

Πηγή: skai.gr