Ο Μπάιντεν προσκάλεσε τον Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Τι είπαν στο θερμό τηλεφώνημα

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν εχθές το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επικοινωνία έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής και διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.

Το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών επιβεβαίωσαν σε ανακοινώσεις τους ο Λευκός Οίκος αλλά και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας των χωρών τους για την ασφάλεια και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος  εξέφρασε την εκτίμησή του για την αυξανόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χώρων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης της χώρας του στον κόλπο της Σούδας.

Ταύτιση απόψεων υπήρξε επίσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και την επιδίωξη μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης.

Για μία θερμή και εποικοδομητική επικοινωνία, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter.

«Υπό τη κυβέρνηση μου, ΗΠΑ και Ελλάδα θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό», δήλωσε ο Τζο Μπαιντεν σε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 100 μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. 

Ανέφερε μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορωνοϊός.

Πηγή: skai.gr